Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    droch-bhail a chur air" "Is fíor duit" ars an t-athair Is mise a bhí as bealach act bhéarfaidh mé posta maith dó. Chuir sé os cionn a chuid fear oibre ar fad é. Bí páighe mór ag dul dó. Ba ghearr go raibh sé ina fhear an-tsaidhbhir. Ní fhacha sé aon lá bocht uaidh sin suas.
  2. Fear na Coise Tinne.
    Bí sean-fhear agus sean bhean ann uair amháin. Ní raibh aca ac mac Sé an t-ainm a bhí air Domhnaill. Fuair sé bás nuair bhí sé óg. Bhíodh an sean-fhear ag obair uile lá agus bhíodh sé ag tabhairt an airgid do mnaoi an tighe le chur idtaisge le h-aghaidh fir na coise tinne.
    Lá amháin tháinig fear isteach agus bhí cos thinn aige. Chuir an tsean-
    AT1540: The Student from Paradise (Paris)