Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    níl aon áit in Eirinn níos beannuighthe nó níos naomhtha ná an áit sin indiu. Tá leigheas le fáil ag an té a chreideas mar is cóír ann.
    Bliadhanta ó soin bhíodh sluaighthe mór daoine ag teacht ann agus go leor aca ag fáil leighis.
  2. Innis Reithe i Loch Measga.
    Bí fear agus a bhean agus beirt mhac ina gcomnaide i dteach beag thíos i gCo. Mhuigheo. Bhí siad go h-an bhocht ar fad. Tháinig tinneas ar an mnaoi agus fuair sí bás Bhí an mac ba shine ag dul ar sgoil agus bhí an mac beag sa mbaile le n athair. Bhíodh an t-athair amuigh ins an bpáirc ag obair.
    Bí bó aca agus chaitheadh an mac óg an lá amuigh ins an bpairc ag cumhdac na bó. Lá amháin nuair a bhí sé amuigh tháinig bean deas isteach ins an bpáirc aige
    Rams Island, Co. Mayo