School: Clochar na Toirbhirte, An Daingean (roll number 538)

Daingean Uí Chúis, Co. Kerry
An tSr. Máire

1. (continued from previous page)
    gcailín abhí imbhun an tíghe aca. Ní raibh acht aon driofúr amhain ag an mbnaoi abhí ann agus ní raibh ain driothár agus ba lúgha ná san abhí ag afear mar ní raibh eínne in aon cór inadhiaidh. Bhí brón mór ar an driofúr seo toisg gur marbhugheadh iad go leír agus bhí áthas uirthi islíghe eile toisg go bhfuar a h-inghean an tigh agus an fheirm mhór acht fé mar adeireann an sean-fhocal "níl olc idtír nó ibhfairrge ná deineann maitheas do dhuine éigint " 'sé sin le rádh na deintear aon dióghbháil ná go ndeineann sé maitheas do duine eile sé sin le rádh ná deintear aon díoghbháil ná go ndeineann sé maitheas do dhuine eile, fé mar adein an díoghbháil seo maiteas don chailiú seo. Do mair an cailín ann go maith agus taréis cúpla bliadhan do thug sí
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Bean Uí Mhuircheartaigh