Scoil: Gleann Cotáin (uimhir rolla 12822)

Glancuttaun Upper, Co. Kerry
Liam de Longphort

Ar an leathanach seo

1. Fadó nuair a bhíodh na daouine ag dul go dtí Corcaigh ag díol an uime thugaidís é i stráthar fhadaibh. Do chaithidís cáin (teol) custom do dhíol ag gach droichead.
    Do bhí fear ann úair darbh ainm Míceál a Dúna go raibh chómhnuidhe ar i Sean-Dhoire. Nuair a Shrois sé Cathair Corcaighe. Agus nuair a bhí an t-ím díolta aige. D'iarr sé ticéad ar an gceannui [?] uime i dtreó go leogfaí saor ag gach droichead é. Do fuair sé an ticéad. Agus do scríobh an ceannuidhe síos sa ticéad an méid seo leanas.
    Sé mo h-actra Mícheál a Dúna. Bíonn sé af sadar agus a brollach go Dúna. Ní dheineann sé socar ná docar dúthaig. Sgaoilidh thorraibh an badach gan mhúinead
      1. poetry
        1. public infrastructure