School: Bun Glaise (roll number 10662)

Bunglasha North, Co. Kerry
Tadhg Ó Laoghaire

1. (continued from previous page)
    an ceannuightheóir do Dhomhnall. Sar a chuaidh Diomhnall ag chaint leis an ceannuightheóir d'fiafruig sé de'n fhear bocht an leagfadh sé do ruinne do thógaint de bárr a cluais "tá go maith" arsa an fear bocht. Thóg Domhnall ruinne de bhárr a chluaise agus chuir sé é isteach i litir agus chuir sé é go Bhaile Áth Clíath. Annsan chuaidh síad ag chaint leis an ceannuightheóir. Fear an bhocht is eadh an fear sin" arsa Dhiomhnall agus ní ceart duit a chuid airgid do choimead uaidh. "Ta cion mór ag an bhfear sin chun tobach" arsa Dhomhnall an ndéanfá margadh an meid sin tobhach a thabhairt do ó raghadh ó bhonn a coise go dtí bárr a chlúaise. Táin sásta" ars' an ceannuightheoir" an méid sin do dhéanamh. "Tá go maith arsa Dhomhnall tar isteach go dtí and siopa go bhfuil an tobach da shíol. Chuadairt isteach go dtí an siopa agus dubhairt Domhnall leis an siopadóir an meid tobach a thómhas amach d'on fhear bocht so agus a cluaise. Dhein an siopadóir an rud sin agus nuair a tháinig sé go dtí bárr a cluaise dubhairt an ceannuightheóir leis stad "na stad" agus Dhomhnall níl a
    Bríghid Ní Bhraoinigh
    Drom, Co. Kerry