Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 11_025

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 11_025

Ar an leathanach seo

1. 1. Bhí sionnac agus gabair ag dul thart lá bhí tart mor orta thainig siad go dti tobar cuaid siad sios sa tobar agus dol siad a sait dubairt an sionnac leis an ghabair a da cois toisig a cuir suas ar a bhruac a thobar cuir an gabair suas a cosa agus cuaid an sionnac suas agus dimtig leis agus dfag sé an gabair annsin.
    2. Bhí sionnac ag gabail thart lá agus bhí sneacta mór ann agus ní raib tadaí le nighthe aige cuaid sé tart le cleadach thainig sé bairneach ar chairig agus bhí an bairneac taigid suas gan cairig cuir sé a teangaí faoí an mbairneac ag iarraid an biad a fhagailt amac as an mbairneách
    Martán Ó Móráin
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo