School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 23_023

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 23_023

1. 1. An madadh ruagha, Deanann an madadh ruagha poll shíos sa (tálnamh) tálmanh. Itheann ma madadh rugha féar glais agus cearce, leacain, agus géaba Ainmhidhe rian iséad é, bíonn sé ag goid rudaí san oidhche, Tá dath ruagh air, agus tá barr a rubáll bán agus tá sé coisamal le madadh.
    2. An Ghirridh ainmhidhe béag iseadh é déanamh an girridh a neadh sa cnoic agus itheann sé féar a bhíonns ins an cnóic.
    3. An coinín Comnugheann an cóinnin i ait gainimeach i naice na Fáirrge. Itheann an cóinin féarr glas agus ins an Fóghmar itheann sé cóirce agus séaghal agus itheann sé gabaiste comh maith Tá dath donn air agus brollac bám
    Máire Ní Ghallachobhair
    Buaile an Ghleanna, Co. Mhaigh Eo