Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 16_039

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 16_039

Ar an leathanach seo

1. Thart an boig, Se an caoí a imrithear an Cluicsi sin. suidheann go leor buacillí ar an urlar agus bionn sean piosa eadac acu agus iad ag cuir an eadach tart faoí na cosai agus bionn duinne acu ar a thuirn ag iarraidh e a ceapaidh agus an duinne a g-ceaphaidh sé aige é caitfeadh sé seasamh suas e fein.
    Dallogh. 1
    Is e an caoi a imrithear an cluicfía seo. Chuireann siadh suas go leor buacillí agus cailini agus an duinne a thuiteas an fucie air, tá se leis an eadac ar cuidh suili agus beid se air go gceapaidh se duine acu agus ins an chuirtear ar an duine eile é.
    Cirinn About,
    Sé an caoí a imrithear an cluicfa sin seasam go leor buacilli i lar