Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 33_048

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 33_048

Ar an leathanach seo

1. Ní raibh mórán scoileanna ag daoine ins an sean aimsir. Bhí seans coil amhain i gCnoc na Móna agus Donncadh O Gallcobhair a bhí ag múnadh ann. Bhí sean-scoil i mbaile Cnoc na Cassa in aice le garrda Mhicí Pheadar agus se an t-ainm a bhí ar an fear a bhí ag múnadh an "Angel". Protasdúnach dob eadh é agus bhíod go leor paísdí ag dul cuige agus biodh sé ag tabhairt brochán dobhtha. Bhiódh sé ag dul thart ó theach go teach ag iarraid na daoine a thinntódh in-a n{rotasdúnaigh ac níor eirig leis. Annsin thaínig go leor daoine agus leag siad an scoil air. B'eigin do imteacht as an áit annsin.
        1. buildings
    Pádraig Ó Gallachobhair