Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 45_006

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 45_006

1. Béal Oideas
    Ní h-ithfead an daoine san am fadó ach trí béíle, bricfeast, dinnéar agus suipéar, agus ditidis iad istigh ina dtighte féin. Deanfaidís obair roimhe a mbricfeasta comh maith. Bíód pláta leite agus cupán bainne acú ar (-) mbricfeasta, agus feoil agus fataí ar an deiréar. Biod boxty agus bainne agus im ata ar a (-) suipéar, agus fuairidis an bainne óna bó agus gabair. Bor a bíod acú ag ithe air agus bíod sé leaghtha ag taobh an bálla i gcomnuide. Biod cuid de na daoine ag ithe a gcuid ag taobh an teineadh. Cacaí minbhuide abíod acu i gcomnuide. Bíod fatai acu go minic. Bíod cacaí a boxty acu chomh maith. Deanfaidis iad le usige agus minbhuide. Biod feoil acu
    Liam Ó Maidín
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo