Scoil: Inbhear (uimhir rolla 12568)

An tInbhear, Co. Mhaigh Eo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. Caitheamh Aimsire
    Fáigh greim cluaise ort féin le láimh agus greim coise leis an láimh eile agus féach le rópa timcheall troigh ar fad a thógáil le do bhéal ó'n talamh.
    Suidheann duine ar an talamh agus cuireann a dhá chois treasna ar stól. Fághann sé greim ar an stól le na dhá láimh agus féachann le suidhe air. Bíonn beirt na suidhe ar an stól le na coinneál socair.
    Seasann buachaill fad a láimhe amach ó'n mballa: cuireann a dhá láimh ar chúl a chinn annsin tugann sé tunnc do'n bhalla agus féachann le theacht amach arís gan na sála a chorrughadh.
    Micheál Ó Ceabharchaigh
    An Gort Breac Thuaidh, Co. Mhaigh Eo