Scoil: Cnoc Sacsan (uimhir rolla 16024)

Cnoc Sacsan, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Faoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ndeanad Dia grásta do. D'fhan Mac Uí Grádaigh le suim bliantha is annsin chuaidh sé go scoil na mbuachaillí sa t-Sráid sa bparráiste seo is d'fhan sé ann gur tháinic sé amach ar phinnsín cúig is fiche bliain ó shoin nó mar sin.
    Bhí an scoil seo fa choimirce na Roinne ó'n gcéád lá, tóigeadh ar talamh an Tighearna Chloinne Mhuiris í agus bhí seisean is a fhear ionaid an-chineálta i gcomhnuidhe do na h-oidí.
  2. Tá Droigheanán an Easa suidthe ar bhárr cnuic míle no mar sin ar an taobh thiar do Chnoc Sacsan.

Tá Doire an Fhiaidh suidhte sa bportach timcheall le míle ar an taobh thoir thuaidh de Chnoc Sacsan.
        1. foirgnimh