Scoil: An Mhainistir, Carrabeg

An Cheathrú Bheag, Co. na Gaillimhe
An Br. Coinleith Ó Mainnín

Ar an leathanach seo

1. Tá fo-bhóthar ag rith ón bóthar mór atá ag imtheacht Ó Gaillimh go h-áth Cinn. Tá sé timcheall mile go leith ar fhaid agus rith-eann sé isteach go dtí an t-sean-bhóthair a bhí ag dul ó Áth Cinn go Gaillimh sul a dhéanamh an ceann núa. Tá bothar eile ann a ritheann isteach go baile-ro-buc, agus ar an mbóthar mór arís.
    Tugtar bóthar baile-ro-buc . Tá go leór cnocán agus coirnéal innti. Cuireadh isteach na coirnéal ann cupla blíadhain ó shoin. Tá fear ag obair air le na coinnéal glán agus na puill a dhúnadh. Tá bóthar ag dul go dtí cuid de mo baile agus tugtar boithrín bun-a tobair air.
        1. infreastruchtúr poiblí
    Bun an Tobair, Co. na Gaillimhe