Scoil: Baile an Mhuillinn (B)

Baile an Mhuilinn, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Discín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a tháinig an easóg shín sé amach a lámh agus tháinig an easóg síos agus cuir sí in a bheal é agus bhí an lámh in a bhéal aice cúpla nóméid agus leig sí amach arís é annsin agus cúpla lá in a dhiaidh sin tháinig biseach ar a lámh mar ligh sí an nimh as.
  2. Sgéal faoi thaidhbhse
    Chuala mé go leor sgéalta faoi daoin a tháinig arois ón marbh agus seo ceann a chuala mé na daoine as an gcomharsanash ag eainnc faoi go minic. Seo é an sgéala a chualaidh mé agus tá sé faoi leanbh beag a tháinig arois ón marbh.
    Bhí leanbh ann uair amháin agus cúpla mí tar éis í a breich, fuair sé bás agus cuireadh í. Nuair bhí sí mí curcha, bhí
    Seán Ó Fearchair
    Seán Ó Fearchair