Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    chodladh go ngabhfhadh sé amach agus go mbainfheadh sé na fáinne dhá méarachaibh agus go mbeadh sé saidhbheir go deó aca.
    Nuair a bhí gach duine i n-a gchodladh d'éirigh sé seo agus amach leis go dtí an áit a raibh an chailín óg.
    Thóg sé sgian aníos as a phóca agus nuair a shíl sé an sgian a tharraingnt ar a méarachaibh dhírig sí aniar sa gcomhra.
    Rith an fear chómh maith is bhí sé i n-a chosaibh agus amach leis an gcailín ar an urlár nuair a d'éirigh muinntir an tighe ar maidin.
    Chonnaiceadar doras na h-áithte seo osgailte agus chuadhar isteach ann. Bhí an chlár bainnte dh'on comhra agus an cailín amuigh ar an urlár agus í dí-bheó.
    Chruinnigh gach a raibh san áit timcheall ann agus cuireadh tuairisg ché d'osgail an doras ar an áit sin dubhairt chuile dhuine nach é fhéin.
    Dubhairt an chailín go bhfaca sí fear ag dhuil amach as an áit acht ná raibh a fhíos aice ché é féin. Dubhairt athair
    AT0990: The Seemingly Dead Revives
    Mairéad Ní Niadh