Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An tSr. Cormac

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    i n-am ar ngábhtar. Is tú an cara leighis dúinn i dtinn nó i sláinte agus cumaraighim m'anam ort sa Flaithis anáirde. Cabhair agus grásta agus cáirde ó Dhia chughainn, cabhair gach lá is táimíd á iarraidh. Sacraimínt na h-Aithrighe gp neartighidh Dia linn agus cumaruighim m'anam ort a Mhuire Mhaighdean Tighearna. Gaibhim fí timcheall a Michíl naomhtha nó ar an Naoimh a bhí ag tadhlacann na n-aon Mhic, ar Naoimh, ar Aingil nó ar Easbolaibh, a chléirigh nó ar na labhair a bhí bodhar gan éisteacht nó ar na daill ná feiceadh aon rud nó ar na mnáibh a chimil díot an t-éadach go bhfuair sí na grásta is an t-sláinte i n-aoinfeacht. Amen.
    Paidir roimh an Choróinn
    Ofráilim suas Coróinn na gCúig nDeichneabhar i n-onóir do Maighdin Glórmhar, a chur idir dhá láimh an Athar Siorruidhe i n-onóir do pháis agus bás ár dTighearna is i n-onóir dá ais-eirghe glórmhar.
    Paidir ag coigilt na Teine
    Coigilighm an teine fé mar a choigiligheann cách