Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An tSr. Cormac

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    thabhairt do'n gcapall do chonnaic sé an bhean i n-a seasamh sa dorus. Do rith sé isteach go dtí fear an tighe agus d'innis do mar bhí. Do tháinig eagla air sin agus chuir sé fios ar an dearbhráthair eile. Leig seisean air go raibh ana iongnadh air agus chuaidh sé chun cainnte léi mar d'eadh agus b'é an rud a dubhairt sí a bhí uaithe ná an tobac a d'fhág sí i n-a dhiaidh. Fuair sé tobac agus bhuail sé síos i n-a phóca é agus chuireadar an t-sean bhean arís. Do dhein sé an cleas céadna an dara oidhche acht 's é an rud a dubhairt sé a bhí uaithe sin an oidhche sin ná an céad púnt d'fhág sí dhiaidh. Fuair sé an céad púnt - bhuail sé síos i n-a phóca é. Chuir sé an t-sean-bhean, d'imthigh an Slataire agus ní raibh ocras ná easba ná ocras ar an bhfear bocht ná ar a leanbhaí as san amach.
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Eibhlín Ní Loinsigh