Scoil: Lóthar (uimhir rolla 10045)

An Lóthar, Co. Chiarraí
B. Ní Mheidhre

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    d'fiafruig sé d'en duine bhoct a' raibh aon téad acu. "Tá a'rs an duine bhocht. "Tabhair dam a' téad a dubhairt sé agus do ceangail sé an bheirt acu le chéile.
    "D'fhonn mise fhágaint Corcaige indé," a dúbhairt sé, "siubhlócaidh- mé indhiú arís isteach chun Corcaighe i naenact leis an duine boct leis an dá priasúnach",. Nuair achuaidh sé go corcaig chuaidh sé isteach agus dinnis sé dhe Ghobhernéar phrisiún an t-slighe go bhfuair sé loistín an oidhche seo o'n duine bocht so agus gur tháinig an dá prisúnach isteach ad'iarraidh fiaca na muc. Dubhairt an Gobhernéar leis ná feáca sé aon fhear cómh maith leis. D;fhiarfhaifh sé air cad
      1. daoine