Scoil: St Bridget's (uimhir rolla 13854)

Suíomh:
Doire Mhór, Co. Mhaigh Eo
Múinteoir:
Máire Uí hOistín
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0138D, Leathanach 12_051

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0138D, Leathanach 12_051

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: St Bridget's
  2. XML Leathanach 12_051
  3. XML “Churning”
  4. XML “Lifting Butter”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    to the churndash, then the butter is made.
    Water is poured in twice during the churning. Hot water is poured in first to break the cream. After the butter is made cold water is poured in to wash down the lid and to help to gather the butter.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.