Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 08_048

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 08_048

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus ní raibh sé abalta itheangha a tharraingt agus beigin dho fannacht annsin agus nuair a thainig an tsaoile isteach baitheadh é.
    III Bhí fear an fado agus (connaic) se an t-ainm a bhí air Padraig i Caca Bhiodh se ag obair agan sagart la amhain cuir an sagart ag obaire dubhairt se leis na buideal a raibh an uisge beatha baintí asta a cuir isteach ins an bosca, bhí sé ag ol braon gan uisce beatha ar bhith a bhí faghail sa mbuideal connaic an sagar e agus dubhairt sé gar saghdiar marbh a bhí ionnta uilig dubairt Padraig moi [?] an baideal go raibh an sagar ag gac duine achu.
    Prionsias Ó Mórán
    Cnoc na Móna, Co. Mhaigh Eo