Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 10_055

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 10_055

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus buailtír é agus an te ac ceapann sé an rud a buailtír leisé agus [caicfid]? sé an duine atá an rud a buailtir leisé a ceapad agus caitfid sé an rud ceadna an rud ceadna leis.
    3. Lurpog Larpog.
    Sé an caoí á nimrithir.
    Lurpog Larpog suideann gasur tart ar an theine agus [abriodean]? duine Lurpog Larpog lairin buide buide i neilin neilin priban prioban suile suile seicna seicna millan laca pog na gcoileac isteac go flaitis. agus an cos a [i] tiocas flaitis air cuirfid sé isteac an cos sin. agus bionn sé mar sin.
    4. Ag cur ruball ar asal.
    Se an caoí a cuireann siad ruball ar asal bionn asal deannta aca gan ruball agus racaid gasur ag an asal i cuirfid se ruball air.
    Seán Ó Gallachobhair
    Cnoc na Móna, Co. Mhaigh Eo