Volume: CBÉ 0441 (Part 1)

Date
The Main Manuscript Collection, Volume 0441, Page 0040

The Main Manuscript Collection, Volume 0441, Page 0040

1. (continued from previous page)
    conghta dhuit." D'fíll sé isteach agus núair a bhí shuipéar ite agus chuireadh a colad é siar sa seomra craiceann caipeall faoi agus craicheann capall ós a cíonn.
    Tháinic an bhean óg isteach sa seomra go dtí é agus níor thug sí néall le coladh go maidin do ach a múnadh trí léim, cleasa luath is gaisgidh dhó. Núair a bhí sé tairingt ar an maidin dubairt an bhean óg le mac a Rí "Sé an obair a bhéas ag m'athair amáireach dhuit snáthadh a cáill a sean-mháthair thá trí chéad blian ó shoin is stábla, í sin a bheit agat air úair a dhó dhéag nó béid an cloigeann le caillead ad. Ná leag do lámh air thada nó go bhfágh mise deis le dhul go dtí thú."
    Maidin lár na mháireach d'ith sé a bhricfeasta, tara uait a deir an Ridire go s'páinidh mise do chuid obair dhuit." Tug sé go dtí stábla mór é. "Cháil mo seanmhathair snáthadh annseo tá trí chéad blian óshion, agus mara
    Date
    Item type