School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. (continued from previous page)
    D'feach sé suas agus chonnaic sé eitilleáin ag eitll trid an spéar. Nuair a bhí sé ós cionn Loch Deirc thuit sé isteach sa loch.
    Snámh sé ar feadh tamaill agus annsin chuaidh sé sios agus báthadh é. Na sidheóga a bhí ann is dócha. Tá dhá lioseanna in ar baile 'sgainne agus cuala mé na sean daoine dhá radh go bhfaca siad sidheóga ionnta, acht nior tug mé aon airde doib go bhfaca mé féin iad. Trathnóna amháin timcheall seacht blian o shoin bhí mé féin agus m'athair agus teacht abhaile tar eis an capaill a thiomáint go dtí an páirc. Nuair a bhíomar ag dul treasna na pairce go dtí an teach chonnaiceamar triur daoine gleasta i bán ag siubhal an bóthair. Bhí sgeach ar taobh an bóthair, chuaidh siad isteach ins an sgeach agus ní fhacamar nios fuide iad. Na sidheóga a bhí ann.
    Levallinree, Co. Mayo
    Seán Seosamh Ó Morán