School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. (continued from previous page)
    Ceangluightear iad le téadh nó le slabhraí. Nuair a tiomántar na deirtear leó 'habhaí, habhaí' is ag teacht abhaile bha abhaile hursaí slán. Nuair a bhíonn duine imbhun na mbó deireann sé 'thart annseo anois'. Is minic a tugtar droch-súil do laogh bíonn na daoine an - cúramach a uirthí. Gruth - buid' a tugtar an an bainne nuair a fuichtear í ta sí go han deas le nithe. Ar slábla na ba crochtar crúd capall ar an an doras is bíonn buachaill a tighe ag fás ag binn a tighe ionnus go mbeidh an t-ádh ar na ba.
    Capall
    Tá capall againn go sa mbaile. Níl ann ach bromach go fóill. Níl aon ainm againn air go fóill, ach béidh lá éicint le Congnamh Dé
    Hannraoi Ó Maolfhábhail
    Caurans Upper or Oughterard, Co. Mayo