School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

Asal.
    Is fúi faoine faoin tuaith na bhfuil asal aca, Tá asal againn is an t-ainm ata air ná "tincéar" mar cheannuighean o tincéar í. Dath liath atá uirri.
    Níor cuireadh cairt ariamh uirt acht srathar is párdóga is clia [?] anna.
    Mucaí
    Bhíonn mucaí againn ó ceann go ceann na bliadfhng. Ta sean crá [?] againn freisin. Bíonn sí ag gúinaghail go minic. Bíonn [?] aici dá uair sa blían. Bíonn sí an-cúramach ar na banbh
    Céarca.
    Tá timceall dá scór cearca againn. Beireann siad uibh sa la an cuid is mó aca. Thá coileach mór bán againn. Glaodhann se gach maidin go moch. Nuair a glaodhtar ar na cearca deirtear tiobh! tiobh! thiochaí! Nuair a bíonn bean a
    Hannraoi Ó Maolfhábhail
    Caurans Upper or Oughterard, Co. Mayo