School: Caurane (roll number 13175)

Caurans Lower, Co. Mayo
P. Mac Giolla Gaileng

1. (continued from previous page)
    súghrad dó féin in áit éicinnt acht nuair a d'féach sé arís chonnaic sé an gasúr agus é ag cainn [!] le triúir ban.
    Bhí sean aithne ag an bhfear ar cheann aca. A bhean féin a bhí ann. Rinne sé caol díreach ortha. Bhí líon in a láimh aici agus thóg an fear é. Chuaidh an bheirt aca abhaile annsin agus chuir an fear an líon i bhfolach i ndíon an tighe.
    Lá amháin nuair a bhí an fear ag cur dín ar an tigh thuit an líon in gan fhios dó. Tháinig duine do na páistí amach agus thug sé an líon isteach go dtí a mháthair. Chomh luath is chonnaic sise an líon rug sí greim air agus as go bráth léi go dtí an loch agus ní fhaca an fear arís go deo í.
    Levallinree, Co. Mayo
    Mártan Ó Mórán