School: Grianán (roll number 13178)

Greenans, Co. Mayo
Máiréad Bean Uí Riagáin

1. (continued from previous page)
    priomh bothar ó Baile Atha Cliath go Béal an Atha. Tá sean mhile stone (-) agus tá sgriobhtha ar taobh amháín "Baile Atha Cliath 170 míle agus ar an taobh eile Beal an Atha 11 míle.
    Ní headh sin an priomh bothar anois ó Baile Atha Cliath go Béal an Atha. Tá an priomh bothar nua ag rith tre Turloch agus Beal Easa.

* * * * *

Tá a lán sean-bhóithre ins an gceanntar seo agus táid go leir in úsáíd. Tá ainmneaca ar cuid aca agus níl ainm ar bith ar na cinn eile. Seo h-iad na h-ainmneacha atá ar cuid aca "Bothair an Phortaigh" "Bótar Gríanaín" agus tá dhá bothar ag dul suas an cnoc ar a tugtar "Bótar an Cnuic" "Botar Sean Bhaile" "Bóthar na Sráíth." Tá an príomh bhótar ag rith in aice le sgoil Gríanáín agus ag dul sios trí Largan agus Doirín go dtí go sroiseann se an bothar atá ag sineadh ó Chaisléan a Bharraigh go Pont-abann. Agus an dtaob eile de sgoil Gríanaín tá sé ag sínead tre Tabhnach Cnámh agus Cruimhlínn agus ag dul amach ar an mbóthar céadna in aice le Ros.
        1. public infrastructure
    Caitlín Ní hÉalaigh