Scoil: Grianán (uimhir rolla 13178)

Greenans, Co. Mayo
Máiréad Bean Uí Riagáin

1. Ní chuala mé ariamh mórán scéalta Crábaidh ach seo ceann i dtaobh na Maigdhine Muire
    Aon oidhche ámháin do chuaidh an Mhaigdean Mhúire isteach i teach. Dubhairt sí le bean an tige go raibh biadh ag teasdáil uaithe agusIóisdín an fead na h-oidhche acht ní thíubhradh an bean biadh nó Ióisdín do'n Mhaigdhin Mhuire.
    D'imthigh an Mhaigdean Mhuire go dtí teach eile agus nuair a d'iarr sí biad agus Ióisdín do fuair bean an tigh nimh agus do cuir sí an nimh isteach i cúpan tae agus do thig sí do'n Maighdean Mhuire é. Níor ól an Mhaighdin Muire an byae amr do bhí a fios aici go raibh nimh ins an gcúpan.
    D'fág sí an teach agus ní raibh rat ar na dhá theach sin ar fead na bliadna. Do chuaidh sí isteach inteach eile agus do fuair sí gach rud a bhí ag teasdáil uaithe. Do bhí rath ar an teach sin ar feadh na bliadna.
    Máiréad Ní Chuimilín
    Gort, Co. Mayo