School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. (continued from previous page)
    raibh cead ag na daoinibh dul chuig an seipéal agus mar sin rinneadh na pósaidhthe 'sna tighte. Lean an nós sin síos na blianta go dtí tuairim is ochtmhó blian ó shoin.
    Bhíodh pósuighte ana-dheas aca sa t-sean aimsear. Le mí roimh an pósadh agus mí eile in a dhiaidh bhíodh na daoine ag cainnt air thart leis an dteaghlach. Carranaí agus capaill a bhíodh aca. Theigheadh an chailín ar cárr agus thigeadh sí abhaile cúlóg de'n fhear. Anois agus airíst théigheadh siad thart ó theach to teach a ngaoltaí ar chuairt.
    Anois ní bhíonn bainfhéis mór 'san áit ar chor ar bith. Roimh an gCogadh Mór 1915 bhíodh bainfhéis ag gach duine a pósadh mar bhí gach rud saor. Is cuimneach liom dhá bainfhéis ana-mhór a bheith i nDubh Loch. Bhí tuairim is fiche cáirr aca. Bhí dhá bhainfhéis mhór i Roinn na Sionnach blian ó shoin. Bhí na daoine ag dul chuca ag siubhail, ag marcuigheacht, ar chárr, ar chapall agus ar rothar. Bhí trí barrailí
      1. poetry
    Eibhlín Nic Aindriú