School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. (continued from previous page)
    chuaidh siad go dtí Sruth na Maoile agus nuair a bhí trí chéad bliadhain caithte aca annsin chuaidh siad go h-Inis Glóire.
    Casadh fear leo annsin agus dubhairt sé go scríobhadh sé an sgéal ar fad síos agus go mbéadh muinntir na h-Éireann gha léigheamh. Aisfraigh siad leis faoi Lir agus Boobh dearg. Acht dubhairt sé go raibh siad marbh le fada agus san áit a bhí siad in a gcomhnaidhe nach raibh ann acht lobhthairnigh. Annsin channadar amhrán an - bhrónach ar-fad.
    Nuair a bhí na naoi gcéad bliadhain caithte aca, bhí Naomh ar an oileán agus tháinig siad chuige. Nuair a chuala an Rí faoi na h-ealaí a bhí ag an Naomh tháinig sá gha n-iarraidh uaidh, Acht ní thiubhradh sé dó iad.
    Ins an Seipéal a bhíodar agus chuaidh a Rí suas go dtí an Altóir agus thug sé leis
    Eibhlín Nic Giolla Bhrighde