School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

1. (continued from previous page)
    agus chuir sé an ciste abhaile agus chuir sé an ciste i bhfolach an chaoi nach mbeadh phios ag a mhnaoi cé ar chuir sé é.
    Annsin lá amháin bhí an fear amuigh ag obair, agus bhí fear ag dul thart ag díol éadaighe agus seódaighe luachmara agus nuair a thainic an fear a bhí ag díol na rudaí seo isteach bhí siad ag cur crádh ar an mnaoi agus dubhairt sí leis an bhfear go raibh ciste óir i n-áit eicínt sa teach ach nár bfhéidir dí é fhághail.
    Thoisigh an bheirt acú ag cuartú agus fuair an fear a bhí ag díol na rudaí luachmhara é agus rith sé amach an doras chomh maith agus a bhí in a cholainn.
    Máire Ní Bhroin
    Ceathrú na gCloch, Co. Mayo