School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

fuaidh gach aon churach amach agus fuaidh siad-san amach comh maith .
    Nuair a bhi siad amuigh , thoisigh an fhairrge ag oibruighadh agus baitheadh an curach in a raibh an triur driothaireachai .
    Bhiodh na comhursanai da bhfeiceail timcheall na dtighthe nuair a bhi siad baidhthe.
    Thainic se i mbriongloid ag uncal dofa go dtiocfadh na driothaireachai anios le taobh an dhorais agus go mbeadh siad ar an triomhadh capall , agus e greim fhaghail ar an gcapall sin , agus go mbeadh siad slan . D'inis se do'n sagart e agus dubhairt an sagart leis gan bacadh leobhtha .
    Cupla oidhche i n-a dhiaidh thainic siad agus bhi a n-uncal i n-a chodladh, agus rinne siad gach rud le n-a dhuiseacht , ach bhi faitchios air dul chun cainnte leobhtha . Nuair nach
    Micheál Mac Domhnaill
    Bean Mhichil Mhic Dhomhnaill