School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mayo
Pádraig Mag Shamhráin

1. Scéal (continued)

Bhí beirt fhear ann uair amháin agus bhí fear acu bocht agus an fear eile saidhbhir.

(continued from previous page)
    leor rudaí eile le n-ithe aici. Annsin thug sé leis an cómhra go dtí teach an fhir bhoicht. Dubhairt sé léithe gach rud a bhéadh ag imtheacht sa dteach a inse dó féin nuair a thiocfadh sí ar ais.
    Nuair a d'imthigh an fear saidhbhir fuair an fear bocht casúr agus d'oscail sé an cómhra. Annsin thosuigh sé féin agus an tsean-chailleach ag ithe agus ag ól go raibh sí óltaí. Mharbhuigh sé an tsean-chailleach annsin, agus chuir sé cnámh mór siar i n-a muineál. Dhruid sé an cómhra mar a bhí sé agus an dara lá taréis an damhsa thainic an fear saidhbhir le h-aghaidh an chomhra.
    Nuair a chuaidh sé abhaile d'fhoscail sé an cómhra agus fuair sé an cailleach marbh ann. Tógadh agus cuireadh í ach ó'n am sin ní raibh fhios ag an bhfear saidhbhir nárbh é an cnámh a thacht í.
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Eibhlín Nic Craith