School: Baile an Mhuillinn (B)

Milltown, Co. Galway
Pádraic Ó Discín

1. (continued from previous page)
    chaith sí téad ar an mbóithrín ionnus go ngoidfeadh sí an tim o gach bó a shiúblfadh ar an téad. Ach do chonnaic bean eile í agus ní raibh a fhios aici cé'n fáth a bhí sí dhá dheanamh sin agus nuair a bhí sí imtighthe do thóig sí an téad agus thug sí an téad abhaile agus níor thug sí aon áird air go ceann tamaill. Nuair a bhí sí ag déanamh an maistreadh níor fhéad sí é a dhéanamh bhí an oiread sin de im ann agus ní raibh aon im cor ar bith ag na ba eile. Séard do rinne sí annsin do rinne sí píosaí de'n téad agus thug sí píosa do gach duine a ndeachaidh a bó an bóithrín sin agus fuair síad go léir an tim arais arís. Nuair atá daoine ag déanamh an maistradh ní leigtear rud ar bith amach as an teach.
    Pilib Ó hAodha
    Líam Ó hAodha