School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

1. (continued from previous page)
    abhaile d'orduig sí do'n bhúistéar. Dubhairth leis an chaora dhubh a mharbhad. Rinne an búistéar amhlaidh.
    Fágadh an cáilín annsin agus a craoidh briste, shuidh sí síos chrom sí a ceann agus thosaigh sí ag osnaighil. "Chéard átha ort, a Cháilín," arsan guth taobh thiar dhi.
    D'fhéach an cáilín agus cé bheadh ann acht prionnsa óg.
    Mach ríogh ab'eadh é, a bhí ag dul thart ar lorg mná.
    Do bhí iongnadh ar an mach ríogh cáilín chomh bréagh léithe a fhéiceál i mbun caorach amuigh ar thaobh cnuic.
    Thuit sé i ngrádh léithe ar ball.
    Do cheistnigh sé í agus nochtuigh sise a scéal ó thúas go deireadh dhó. D'fiarr an prionnsa uirrthi theacht leis féin go bpósadh sé í. Ní gábhadh a rádh go raibh an cháilín lán-tsásta a theacht leis.
    Léimh siad i n-áirde ar an gcapall
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes