School: Inistrághamhóir (roll number 15449)

Inis Treabhair, Co. Galway
Teachers:
Antoine Ó Loideáin Cláir P. Nic Gabhann

1. (continued from previous page)
    bréag dhó a bhí an gabhairín agus go raibh a chlann mhac díbrighthe aige mar gheall air. Fuair sé seisiúr agus bheárr sé an gabhairín agus sgaoil sé amach ar an mbóthar é chun go bhfeichfeadh gach duine é, acht bhí an oiread náire ar an ngabhairín agus go bé an chaoi a ndeacha sé isteach i sgailp.
    Nuair a bhí an triúr mach imthighthe uaidh an táilliúr bhí an chúmha aige na n-diaidh agus chuaidh sé ar a lorg.
    Ní raibh sé i bhfad imthighthe go dtáinig sé go dtí an áit in na raibh an mach do b’óige agus theasbáinn sé sin an bheirt mhach eile dhó agus d’fhan sé leo ar feadh i bfad. Nuair a bhí sé ag dul i bhaile thug sé leis an mac do b’óige agus dfan siad faoi shógh uaidh sin amach nó gur cailleadh an táilliúr.
    Nóra Ní Mhullaoidh
    Darach Ó Mullaoidh