School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. Galway
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    trí bliadhna agus chuaidh a cháill i bhfad is i ngearr le'n fheabhas de ghabha. Anois bhí an saoghal go dona agus bhí an obair ag fághail gann agus ní raibh tada le deanamh acú. Ní maith liom scáradh leat ars an sean ghabha acht tuibhraidh mé mo áit dhuit agus m'inghean le posadh má fhanann tú agam. Is maith liom sin fhághail arsa fear an Chlocháin.
    Pósadh iad agus dfhan siad i gcomhluadar a chéile ar feadh bliadhaintí fada nó gur chailleadh an sean ghabha. Nuair nach mbíodh aon obair ceardchan le deanamh aige bhíodh sé ag obair ins na pairceanna is ní raibh páirc ag gábhail leis nach raibh geata iarann air. Bhí go maith is ní raibh go dona bhí páirc mhór cruithneachta aige an bliadhain seo a bhfuil mé ag trácht air agus chuaidh sé amach maidin go bfeicfheadh sé a raibh sé ionnad a ngearrtí, an chéad rud a thug sé fé deara an geata briste agus an chruithneacht ithte, leagtha. Is beag nár bhris a chroidhe le brón nuair a chonnaic sé an íde a bhí air. Ní raibh le déanamh aige
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Mártain Ó Spealáin