School: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry
Dd. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    bóthar go ngeóbhadh sí. Do bhí sí ag imtheacht léithe go dtí gur thuit an oidhche uirthe agus chuaidh sí isteach i dtig agus bhí seana bhean istigh roimpi. Fuair sí lóisdín agus biadh le nithe. Nuair a bhí sí ag imtheacht ar maidin do thug an seana bhean sisiúr di agus dúbhairt sí léithe dá mbeadh easba eadaigh uirthe, aon rud ach an sisiúr a bhualadh ar a chuid eadaigh agus bheadh sé chómh nuad agus bhí sé riamh.
    Bhí sí ag imtheacht léithe go dtí gur thuit an oidhche uirthe agus chuaidh sí isteach go dtí seana bhean. Fuair sí biadh lé nithe agus lóisdín. Nuair a bhí sí ag imtheacht ar maidin dúbhairt an seana bhean léithe ná raibh aon di aici ar an madra do bhaint amach mar go raibh cnuch ar lasadh idir í féin agus an madra. Do thug an bhean cíar di agus dá mbeadh aon droch cheann ar éinne aon rud ach an chíar do cheimilt
    AT0425C: Beauty and the Beast
    Pádraig Ó Cathalláin