Scoil: Clochar na Trócaire, Cill Áirne

Killarney, Co. Kerry
Na Siúracha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    suas léi. Bhí an fear ar buile. “Is mise an sagart udhachta a bheidh ort-sa” ar seisean, ach sar a raibh an fochal ráidhte aige tháinig fear an tighe isteach. “Bhfuileann sibh ag déanamh go maith ó shoin” ar seisean. “Ní fheadar an bhfuilim nó ná fuilim” arsan fear bocht. “Tá go maith, a bhuachaill” ar seisean. D’imthigh sé go dtí an babhla. “Féach anois a bhuachaill – bhí fhios agam ná féadfadh sibh, sibh féin d’iompar.” D’fhéadfainn go h-ana mhaith” arsan fear, “ach tá diabhal mná san agam agus ní bhainfeadh an diabhal nó a mháthair aon comhthrom dí agus dá mairinn dá céad bhliain í tabhairfaidh sí aon lá eile dá saoghal in aonfeacht liom-sa.”
    Ainm an duine ó’n a bhfuaras an sgéul:-
    Pádruig Ua Súilleabháin