School: Clochar na Trócaire (Convent of Mercy)

Skibbereen, Co. Cork
Na Siúracha

1. (continued from previous page)
    éigin agus chuir sé a chos suas d'on bfear bí tor aitinn ar a chos agus do bhain an fear é amach agus chuaidh sé tslighe. Tamall indhiadh sin fuar an fear cos tinn agus ana-tinn ar fad. Tháinig an sionnach arís go dtí an fea r agus do chuir sé a chos ar a ghlúin agus d'fan sé go dtí go teasbáint an fear an cos tinn do agus do lighe í agus bhí sé slán arís agus deirtear gur dealg no píosa[?] gloine a bhí in-a gcois.
  2. Shrove begins on the 6th of January and ends on Ash Wednesday. It was during this period in former years most of the marriages were celebrated in the rural districts. It was the custom for a man to go to any house where there was a girl of marriageable age and suggest the name of a certain man. This was known as match-making and the[?] man who went to the house was known as a match-maker.
    A few days after, the parents of the
    Nora Ní Airtnéadaigh