School: Bárdínse (roll number 12399)

Barr Duínse, Co. Cork
Cáit, Bean Uí Riórdáin

1. (continued from previous page)
    raibh drún ar an mbeirt acu Dubhairt sé ná raibh aon t-súil aige go mbeadh aon tairbhe ionnta chun feirmeóireachta agus go gcuirfeadh sé chun coláiste iad ag foghlaim cheóil.
    Chómh maith do chuir sé chun an choláiste iad. Thugadar bliadhain sa choláiste agus bhí a raibh de cheól a fhéadfadh muinteóirí cheóil a mhúineadh dhóibh acu. Tair-éis iad a theacht abhaile do cailleadh an Mhinistir agus d'fhág sé an saidhbhreas go léir ag á mnaoi. Níor bhfada na dhiadh san gur cailleadh an bean féin is d'fhág sí an saidhbhreas go léir ag an mbeirt mhac agus d'fhágadar san ag á nathair agus ag á máthair ceart é.
    D'imthigh an bheirt dreabtháir leó ag seinnt cheóil ar fuaid na dúthaíghe. Do thuillidís alán airgid gach lá mar bhíodar ana mhaith chun ceóil a seinnt. Gach pingin dá dtuillidís
    AT0503: The Gifts of the Little People
    Cáit Ní Bhuachalla