School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    diabhal timpeall na páirce agus má dhein do rith na gadhair agus na cuin na dhiaidh. Do rugadar air agus do mharbhuigheadar é agus nuair a bhí an cat ag fághail bháis dubhairt sé leis an feirmeoir "a Sheáin" ar seisean "is ghreannmhar an áit a thógais mé chun tómhas mo bhróga d'fhágail agus nuair a raghaidh tù abhaile " abair le piscín cat na luaithe go bhfuil rígh na gcat uasal marbh".
    Do léim an phiscín air scórnach an fhir 's níor bhog sé a greim go dtí gur mhairbh sé é. Do chuir sé an dorus amach as ansan 's ní fheacha aoinne é as san amach .
    Siobhán Ní Thuama
    Máire Bn. Uí Thuama