School: Cnoc an Chuilinn, An Ráth Mhór (roll number 9871)

Caherbarnagh, Co. Cork
Nóra, Bean Uí Dhuinnín

1. (continued from previous page)
    an runga thosaig agus thar n-ais arís ar an runga dheas, gach-re dturais go mbeadh an dá thaobh críochnuighthe agat, agus annsan is chómhgarach dhuit tosnúghadh ar bhrollach na cathaoireach agus críochnúghadh ar an runga a ndrom na chathaoireach go dtí go mbeadh an suidheachán ar fad chlúduighthe os a cionn. Agus líon leat an suidheachán go dtiocfair go dtí an géirín dá mbeadh sé ann. Annsan chuir snaidhim daingean fé'n suidheachán agus an súgán bhreith síos fé shuidheachán na cathaoireach go dtí an taobh dheas agus an cleas céadhna do dhéanamh ar an dtaobh clé agus mar sin dóibh; agus dá mbeadh an runga thosaig clúdaighthe sar a mbeadh an
    Nóra Bean Sh. Uí Duinnín
    Hollymount, Co. Cork