School: Áth na Líonta, Malla

Garrynagearagh, Co. Cork
D. Ó Cochláin

1. Bhí fear ag Cill Cabhain - bean aige - thainig sidhthe agus sciobadar an bhean uaidh agus dfagaadar cabail leichte meathta agus fuair bas tamall beag ina diaid sin.
    La amhain agus e ag marcigocht ar capall connaic sé taidbhse a mhná os a comhair amac - d'iarr sé uirthe an raibh aon tseans i d'faghail ar ais airís (?) agus dubhairt sí go raibh.
    Oidhche airighthe beimíd ag marcuiocht ar capaill ag dul tar an Áth (stepping stones idir Coakleys agus Barrows)
    Scaip uisce cosruigthe i gciorcal timceall ar na cloca agus fan i bfolach inaice leo cifidh tú na marcaig ag teacht beid mise ag mar. ar an 3adh capall ó thosach. Beir greim orm nuair a bhead istig sa ciorcal uisce cosruighthe agus beidh
    AT0810: The Snares of the Evil One
    Diarmuid Ó Coclaoich