School: Synge, Inagh (roll number 14440)

Glennageer, Co. Clare
Máirtín Flynn

1. (continued from previous page)
    scith a dhéanamh ar feadh tamaill bhig, acht do thosnuigh sé arís, agus fá dheireadh bhí an leac le feiscint aige.
    Ní gan obair d'iompuigh sé suas í. Bhí sé cinnte go bhfeicfeadh sé corcán lán d'ór, acht mo chreach ghéar chráidte, ní raibh fuithi acht cré agus gainimh. Bé sin deireadh a chreideamhaint i dtaidhbhreachtaíbh.
    Do thug sé isteach an leac leis, agus chuir le hais na teineadh í, acht níor chuir sé níos mó suime ar fhortún d'fhagháil go bog réidh.
    D'fhan an scéal mar sin ar feadh seachtmhaine nó dhó go dtí aon lá amháin do bhuailfeadh chuige acht scoláire bocht.
    Bhí Seaghán na suidhe síos ag ithe a dhinnéir. Do shuidh an scoláire bocht síos agus bhí sé ag féacaint ina thimcheall. Do chonnaic sé an leac. D' fhéach sé go géar uirthi.
    Maiseadh, Cá bhfuair tú an leac so? ar seisean le Seaghán nach aisteach an rud atá sgríobhtha uirthi. Céard é arsa Seaghán. Níor thug mé fá ndeara riamh é.
    Is sonaidhe an taobh eile ná an taobh so arsan scoláire bocht ag léigheamh an sgríobhadh bhí ar an leic.
    Do thuig Seaghán ar an láthair an bhrígh
    AT1645: The Treasure at Home