School: Dubhloch, Cill Mháille (roll number 14698)

Doolough, Co. Clare
Tadhg Ó Maoldhomhnaigh

1. (continued from previous page)
    ac nuair a bhíonn siad ag eitilt go h-íseal deirtear go mbíonn báisteach cúgainn. Nuair a thagann na faoileán bán isteach on bhfairrge deirtear gur cómhartha stoirmhe é.

COMHARTAÍ BÁISTIGHE
    An madara ag ithe féar. An cat in aice na teine. An eas ata ar an abhainn in aice na scoile ag déanamh fuaim mhór. Aba atá sa "Cuillenagh" ag déanamh fuaim mór . "Solas gorm san luaithre"

COMARTHAÍ SOINEANNE
    Madra ag ol uisce. Na fáinleoga ag eitilt go h-árd. Má glaodhann an caoileac lá fluic sin cómhartha go ragaidh an la i mbreaghthact. Na piastaí ar a dtugtar "míola críona" ag teacht amach (?) as an tige ins na tigthe agus ag siubhal ar an bhfalla.

COMHARTAÍ STOIRME
    Na préacáin go leir ag teact le céile in aon scata amháin in aon ait amhaín