School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 12_006

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 12_006

1. (continued from previous page)
    an bfaca sé aon ceo ins an caislean dubairt sé na bfaca acht gur aire sé glór lean sé leis ag obair go tráthnóna.
    Nuair a bhí sé ag dul abaile cas ceannaidhe do beana siad da ceile agus dhfhiafruigh se dhe cé chaoí araibh sé. Dubhairt sé go raibh sé maith go leor acht nach raibh aon áit codlata aige. Tara uait inéinfhéacht liomsa agus tiubhra mise áit codlata dhuit agus chuaidh. Dit siad a ndóthain agus tar eis tamaill chuaidh siad a chodladh[.] Dfiafhruigh an fear don ceannaidhe an dthocfhadh sé le balla no bfanfadac sé ar an gocrr. Dubhairt sé go dtiocfadh sé lé balla mar
    Pádhraic Ó Droighneáin
    Stiophán Ó Droighneáin