Scoil: Log Buidhe (uimhir rolla 15539)

An Log Buí, Co. Mhaigh Eo
Seán de Crúis

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhí go maith is ní raibh go holc, dárduigh an sean fhear ar a ghúalainn í agus d'éirigh go bréagh leis.
    Do shiubhal an leipreachán lé na thaobh agus íonghnamh air go raibh an fear chómh láidir sin. I mbéal na sgríbe shroich sé an doras agus leag sé an cloch annsin.
    Adeirtear go bhfuil sí i gceann de na páirceanna i mBaile Cillín agus narbhféidir lé deich fear i iomchur.
    D'innis sé dhó an áit a raibh an croca óir agus do ghabh sé a bhuidheacas leis an sean fhear agus dimthigh sé leis ins na seala bobhta agus bród air go raibh fear chómh láidir sin i mBaile Cillín.
    An lá dár gcionn fuair an fear an croca óir agus do mhair sé go sona sasta indiaidh sin.
    Sorcha Ní Cuinn