Scoil: Glenamoy (uimhir rolla 13882)

Gleann na Muaidhe, Co. Mhaigh Eo
Séamus Ó Beoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ariamh agus is amadán é. Is cuma liom arsa an sagart, imtheochaidh mé muna n-innseochaidh se dhom tuige a ndeachaidh sé ag gáiridhe.
    Innseochaidh mé dhuit arsa an ghasúr tuige a ndheachaidh mé ag gáiridhe. Núair a bheannaigh tú do shuipéar bhí aingeal ag do láimh chle agus ceann eile ag do láimh dheis agus thoisigh síad ag troid agus chuir aingeal na láimhe déise aingéal na láimhe clé isteach sa teine agus thoisigh mise ag gáiridhe annsin. Tá go maith arsa an sagart ní amadán thú ach naomh.
    Dubhairt sé leis an máthair "Caithfidh tú é a leigean liom i mbárach. Tá brón orm arsa an mhathar ach nior fhág sé an teach ariamh agus níl eadaigh na tada aige.
    Gleasfaidh mé é arsa an sagart agus bhí sé leis lá'r na bharach.
    Tá sé ráidhte gur déanadh easbog dhe.