School: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Pádraig Mag Shamhráin

1. (no title) (continued)

Bhí beirt dearbhrathar ann fadó.

Chuir an fear saidhbhir cuid mhór airgid léi.
    An oidhche sin thóig an fear bocht í agus choinnigh sé an t-airgeadh a bhí curtha ag an bfear saidhbhir léi. Chuir sé ar chruac mhónadh í. Nuair d'eirigh cailín an fhir saidhbhir ar maidin rith sí amach faoí dhéin monadh. Nuair a bhí sí crom ag togáil na mónadh thuit an chailleach anuas na mullach. Chuir sé an triomhadh turn í agus cuid mhór airgid leí.
    Thóig an fear bocht aríst í agus cheangail sé go dhá chapall í. Nuair a leigeadh na caiple amach ar maidin dimthigh siad go fada is go gearr. Nuair a thainic siad arais bhain an fear saidhbhir an chailleach díofa chuir sé aríst í agus cuid mhór airgid léi aríst. Níor tógadh aríst í. Bhí an fear
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Máire Nic Oireachtaigh